Voorbeelden van betoog schrijven

Soms moet je gewoon een betoog schrijven over een onderwerp voor je studie. Soms ben je het niet eens eens met de gegeven stelling maar moet je hem toch verdedigen en onderbouwen.  Probeer er van te genieten, dan is het makkelijker.

Soms wil je een betoog schrijven. Een hele basale vorm van betoog schrijven is een sollicitatiebrief. Je wilt hier in aantonen dat jij de meest geschikte kandidaat bent voor die functie en wilt de lezer daarvan overtuigen. Zoek sterke argumenten!

Een ander voorbeeld van een betoog is een ingezonden brief naar een krant. Je reageert op bijvoorbeeld een nieuwsfeit en geeft je mening. Je wilt dat anderen er net zo over gaan denken als jij. Het onderwerp heb je van allerlei kanten bekeken en je weet zeker dat als er meer mensen net zo denken als jij het verschil gemaakt kan worden.


Nog een voorbeeld van een betoog is als je op je werk ideeën hebt. Misschien wil je de werkwijze op de afdeling veranderen. Je hebt er goed over nagedacht, wie weet al stiekem wat mee geëxperimenteerd of je werkt zelf al zo en je wilt dat het breed wordt ingevoerd. Nu de leidinggevenden nog overtuigen. Met aantrekkelijke argumenten en vol passie verdedig je je plannen en verwacht dat door jouw ideeën je werk een stuk gemakkelijker wordt en aantrekkelijker en beter georganiseerd.

betoog schrijven

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier!